Home > Uncategorized > Majlis Sambutan Maulidur Rasul di SK Rantau Panjang

Majlis Sambutan Maulidur Rasul di SK Rantau Panjang

Baru-baru ini, SK Rantau Panjang telah mengadakan Majlis Sambutan Maulidur Rasul di SK Rantau Panjang bersempena dengan Hari keputeraan Nabi Muhamad S.A.W. Majlis ini diadakan di peringkat sekolah sahaja, dan disambut oleh pelajar-pelajar tahun 1 -6, guru-guru sekolah berkenaan dihadiri oleh jemputan khas Pengerusi PIBG, bekas-bekas guru SKRP serta sokongan, & penduduk-penduduk sekitar.

Pada sesi pagi, para pelajar didedahkan dengan 1 ceramah motivasi diri yang istimewa disampaikan oleh penceramah dari Pasir Mas. Ceramah tersebut berkenaan dengan sejarah-sejarah, serta perjuangan Nabi Muhamad S.A.W. yang patut dicontohi & diteladani dalam diri setiap insan. Di bahagian dapur pula, guru-guru masing sibuk membuat persiapan makanan. Pihak guru lelaki masing-masing sibuk menyiangkan daging lembu, manakala guru-guru perempuan pula sibuk menyiapkan bahan-bahan serta penyediaan rempah ratus yang perlu.

Seterusnya, majlis diakhiri dengan bacaan Selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhamad S.A.W. secara beramai-ramai. Setelah selesai berselawat, semua pelajar & guru-guru serta jemputan dijemput untuk makan & minum beramai-ramai.

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: